Now Playing Tracks

Image building

U hebt het aan den lijve ondervonden: op de hedendaagse markten redt u het niet met enkel en alleen een sterk product. De concurrentie is zo groot dat u zichzelf nadrukkelijk moet profileren. Het beeld dat mensen van uw bedrijf hebben, beïnvloedt uw bedrijfsresultaten. Daarom verdient uw corporate image uw aandacht. Denk goed na over het imago dat u wilt uitstralen en neem de nodige stappen om die beeldvorming te verwezenlijken.

Een beter imago voor betere resultaten

Het belang van een sterk bedrijfsimago kunt u moeilijk overschatten. Met het juiste imago bereikt u niet alleen sneller uw doelgroep, maar overtuigt u ook high potentials om voor u te komen werken. In de war on talent is uw bedrijfsimago uw ultieme wapen. Werknemers willen trots zijn op het bedrijf waarvoor ze werken. Uw bedrijfsimago helpt u om toptalenten aan te trekken waardoor uw bedrijf op middellange termijn beter presteert.

Vier cruciale factoren

Uw bedrijfsimago definiëren is één zaak. Het in de markt zetten en waarmaken een ander. U staat voor een arbeidsintensieve taak die alle geledingen van uw onderneming moeten ondersteunen. Denk daarbij groot(s) en overstijg het lokale niveau. Streef vanaf het eerste moment een internationaal imago na. Zo werkt u op lange termijn. Concreet gesteld zijn er vier factoren die uw bedrijfsimago bepalen:

  • Gedrag

Uw eigen attitude en die van uw werknemers dragen bij tot uw bedrijfsimago. In uw klantencontacten moet uw boodschap overeenstemmen met het beeld dat uw klanten van uw bedrijf hebben. Streef er dus naar om uw bedrijfsimago en het persoonlijke imago van u en uw werknemers op één lijn te krijgen.

  • Uitstraling

Uw werknemers brengen meer tijd door op kantoor dan thuis. De positieve vibe die ze van hun werkplek krijgen, draagt bij tot hun werkplezier. En dat stralen ze uit naar de buitenwereld. Ook uw kantoorinrichting communiceert een boodschap aan uw bezoekers. Zorg er dus voor dat uw interieur de waarden en normen van uw bedrijf reflecteert. Kleuren, inrichting en materialen: alles beïnvloedt de beeldvorming van uw (potentiële) klanten.

  • Communicatie

Uw klantencommunicatie via uw website of nieuwsbrief is van cruciaal belang voor uw bedrijfsimago. Het hele plaatje moet kloppen: niet alleen wat u zegt, maar vooral ook hoe u het zegt. De verpakking is net zo belangrijk als de inhoud. Draag via uw communicatiekanalen uw imago van sterke onderneming uit.

  • Sociaal engagement

Denk na over hoe u zich op het vlak van sociale betrokkenheid wilt profileren. Klanten hechten almaar meer belang aan bedrijven die ‘in’ de samenleving staan. Bent u een bedrijf dat rekening houdt met het milieu en dat ecologisch werkt? Of streeft u naar een goede werk-privébalans en laat u uw werknemers telewerken? Steunt u goede doelen of creëert u werkgelegenheid? Door doelgericht met bepaalde aspecten van uw bedrijfsvoering naar buiten te komen, ontstaat er een coherent beeld van uw onderneming.

Wilt u advies over image building? Neem contact op met SIM Belgium.

blog comments powered by Disqus

1 note

  1. lifefragrance reblogged this from simbelgium
  2. simbelgium posted this
To Tumblr, Love Pixel Union